Muharrem Ayının İlk Gece Namazları

 

1. Namazın Tarifi

  • Muharrem’in İlk Gecesinde 10 Rekat Kılınır.
  • Her Rekatta 1 Fatiha, 10 Ayetel Kürsi ve 10 İhlas Suresi Okunur.
  • Namaz bittikten sonra Elleri kaldırarak Kendisi, Annesi, Babası ve Tüm İnanan Erkekler ve Kadınlar için istiğfarda bulunur. (Tavsiye edilen istiğfar şudur: “Rabbenağfirlî ve li-vâlideyye ve lil-mü’minîne yevme yeqûmul hisâb.” bu duadan sonra Seyyidül İstiğfar duasını da yapabilirsiniz.)
  • Sonrasında şu dua yapılır:

1. Namazın Duası

Bismillâhirrahmânirrahîm. Ve sallallâhu teâlâ alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellem. Allâhümme mâ amiltühû fî hâzihisseneti mimmâ neheytenî anhü ve lem terdahû ve nesîtühû ve lem tensehû ve halumte aleyye ba’de qudratike alâ uqûbetî ve deavtenî ilettevbeti minhu ba’de cerâetî alâ ma’sıyetik. Allâhümme feinnî estağfiruke minhu fağfirlî vemâ amiltü fîhi min amelin terdâhu ve veadtenî aleyhissevâb. Fe es-elükallâhümme ya Kerîmu ya Zel celâli vel ikrâm. En taqbelehû minnî ve lâ teqta-a racâî minke ya Kerîm. Ve sallallâhu teâlâ alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellem. Âmîn.

2. Namazın Tarifi

  • 3 Selamla 6 Rekat Namaz Kılınır. (2 rekatta selam verilecek)
  • Her Rekatta 1 Fatiha, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlas Suresi ve 23 Kere Şu Tesbih Yapılacak: “Subhânel melikil quddûs. Subbûhun quddûsün rabbunâ ve rabbul melâiketi verrûh.”

2. Namazda Okunacak Tesbih (23 Kere Okunacak)

Subhânel melikil quddûs. Subbûhun quddûsün rabbunâ ve rabbul melâiketi verrûh.
Bilgi İçeriği

MUHARREM AYI NAMAZLARI İlk Gece Namazları: 1) Muharrem'in ilk gecesinde her rekâtta bir Fâtiha, on Âyete'l-Kürsî ve on İhlâs okuyarak on rekât kılınır. Sonra eller kaldırılarak kendisi, anne babası ve tüm inanan erkeklerle kadınlar için istiğfarda bulunulduktan sonra: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَصَلَّى اللهُ تَعَالَى عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ، اللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُهُ فِي هَذِهِ السَّنَةِ مِمَّا نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ وَنَسِيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ وَحَلُمْتَ عَلَيَّ بَعْدَ قُدْرَتِكَ عَلَى عُقُوبَتِي وَدَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ مِنْهُ بَعْدَ جَرَائَتِي عَلَى مَعْصِيَتِكَ، اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِي وَمَا عَمِلْتُ فِيهِ مِنْ عَمَلِ تَرْضَاهُ وَوَعَدْتَنِي عَلَيْهِ الثَّوَابَ، فَأَسْأَلُكَ اللَّهُمَّ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ! أَنْ تَقْبَلَهُ مِنِّي وَلَا تَقْطَعَ رَجَائِي مِنْكَ يَا كَرِيمُ وَصَلَّى اللهُ تَعَالَى عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ.» أَمِينٌ! "Ey Allâh! Senin râzı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden bu sene her ne yaptıysam, ben on- ların bir kısmını unuttum, Sen ise hiçbirini unutmadım. Üstelik bana cezâ vermeye kādirken mühlet verdin ve ben Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye dâvet ettin. Ey Allâh! Ben bütün bunlardan dolayı Senden mağfiret diliyorum. Beni bağışla. Ey kerem sahibi! Ey celâl ve ikrâm sâhibi! Senin râzı olup bana sevap vaad ettiğin hangi amelleri bu sene işlediysem, Senden dilerim ki onları kabûl edesin ve Senden ümîdimi kesmeyesin. Ey kerem sâhibi! Kabûl eyle. Efendimiz Muhammed'e ve âl-i ashâbına salât-ü selâm eyle. Âmîn!" duâsı okunur. Her kim bu duâyı namazın akabinde bir kere dahî okursa, Allâh-u Teʻâlâ o kuluyla Kendi arasın- da bulunan bütün günahları bağışlar, o kişinin amellerini kabûl eder ve şeytan: "Vay başımıza gelenlere! Br senelik yorgunluğumuzun tümü şu anda boşa gitti." der. (Muhammed Hakkî en-Nâzillî, Hazînetü'l-esrûr, sh:36) 2) Üç selâmla altı rekât kılınır. Her rekâtta Fâtiha Sûresi'nden sonra bir kere Âyete'l-Kürsî, on bir kere İhlas Sûresi ve yirmi üç kere şu tesbih okunur: سُبْحَانَ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّنَا وَرَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ.» 3) Muharrem'in ilk gecesi gece yarısından sonra kalkıp Allâh rızâsı için dört rekât namaz kıldıktan sonra kıbleye yönelerek oturup tam bir îtikād ve hulûs-u vicdan ile kalbi Allâh-u Teâlâ'ya yönelici olduğu hâlde bin bir defâ Duha Sûresi'ni okuyan ve sonrasında: "Ya Rabbi! Bu sûre-i şerîfe hürmetine ve bu âyet-i kerîme ile hitâb edilen Rasûl-ü Ekrem'in hürmetine bu seneyi benim evlad-u iyâlim hakkında mübarek ve mesud kıl." diye duâ eden kimse o senenin so- nuna kadar rızık ve geçim husûsunda sıkıntıya düşmez. (Seyyid Süleymân el-Hüseyni, Kenzü'l-havâs, 2/52)
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Picture of İbadet Rehberi
İbadet Rehberi

İlim, Amel ve İhlas; Yaratılış Gayemizi Anlamak ve Anlatmak İçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni ve güncel içerikleri takip etmek için Telegram kanalımıza takılabilirsiniz.
İsmailağa ve Lalegül Dergileri
Cübbeli Ahmet Hoca Sohbetleri
Cübbeli Ahmet Hocanın Kitapları
Sosyal Medya Tasarımları
Telegram Icon Telegram Kanalımıza Katıl