Salavat-ı Fatih (Salat’ül Fatih Siğası) – Cübbeli Ahmet Hoca

 

Salavat ı Fatih Cübbeli Ahmet Hoca Sayfa 46
Salavat ı Fatih Cübbeli Ahmet Hoca Sayfa 46
Salavat ı Fatih Cübbeli Ahmet Hoca Sayfa 47
Salavat ı Fatih Cübbeli Ahmet Hoca Sayfa 47

Duanın Okunuşu

Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammed. el fâtihi lima uğliqa vel hâtimi limâ sebeqa nâsıril haqqi bil haqq, vel hâdî ilâ sırâtıkel musteqîm ve alâ âlihî ve ashâbihî haqqa qadrihî ve miqdârihil azîm.

Duanın Anlamı

Allah’ım! Kapalı olanı (Hz. İsa ile kapanan vahiy kapısını) açan, geçmişte tüm gelip geçen (bütün enbiyanın nübüvvetine) son veren, hak ve hakikatle hakka destek olan, (insanları) senin dosdoğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e, onun aline ve ashabına, Onun yüce kadr-u kıymetince salat eyle, selam eyle ve Onu mübarek kıl.
Bilgi İçeriği

Salavat-ı Fatih, Cübbeli Ahmet Hoca tarafından paylaşılan bir dua/salavattır. Bu salavat, Hz. Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yönelik bir ibadettir. Salavat-ı Fatih’in önemi, Hz. Muhammed’in kendisinin bu salavatı okuyan kişiyi cehenneme girmekten koruyacağı yönündeki sözüne dayanmaktadır. Ayrıca, salavatın düzenli olarak okunmasıyla günahların affedilebileceğine yönelik bilgiler mevcuttur. Salavat-ı Fatih’in nasıl okunması gerektiği ve bazı rivayetlere göre etkileriyle ilgili çeşitli bilgiler bulunmaktadır.

SALÂTÜ'L-FATİH SIĞASI

[SHORT][ARAPÇA]اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلٰى سَــيِّــدِنَا مُحَمَّدِ ۨالْفَاتِحِ لِمَا اُغْلِقَ وَالْخَاتِمِ لِمَا سَبَقَ نَاصِرِ الْحَقِّ بِالْحَـقِّ وَالْهَادِى اِلٰى صِرَاطِكَ الْمُسْتَقِيمِ وَعَلٰى اٰلِه۪ وَاَصْحَابِه۪ حَقَّ قَدْرِه۪ وَمِقْدَارِهِ الْعَظِيمِ[/ARAPÇA][/SHORT][myalert1]Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammed. el fâtihi lima uğliqa vel hâtimi limâ sebeqa nâsıril haqqi bil haqq, vel hâdî ilâ sırâtıkel musteqîm ve alâ âlihî ve ashâbihî haqqa qadrihî ve miqdârihil azîm.[/myalert1]Muhammed el-Bekrî (Kuddise Sirruhû) ya ait olan bu salât öyle büyük bir salâttır ki Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) in mana âlemindeki beyanı vechile [VURGU]ömründe bir kere dahi bu salâtı okuyan kişi cehenneme girmez. (Cehenneme girmesi mukadder olana nasip edilmez.)[/VURGU]Magrib sâdâtından bazısının nakline göre bu salât Allâh-u Te'âlâ tarafından bir sahife ile bu zata indirilmiştir. Bu salâtın bir defa okunması altı kere Kur'ân-ı Kerîm'in hatmine denktir. Bir rivayet onbin, bir rivayet altıyüzbin salât okumaya muâdildir.Bu salâta kırk gün devam edene Allâh-u Teâlâ bütün günahlardan tevbe nasib eder. [VURGU]Her kim bu sîğayı perşembe veya cuma ya da pazartesi gecesi bin defa okursa Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile uyanık halde buluşur.[/VURGU]Ancak bu, dört rekat namazın ardından okunmalı, bu namazın birinci rekatında üç kere Kadr Sûresi, ikinci rekatında üç kere Zelzele Sûresi, Üçüncü rekatında üç kere Kâfirûn Sûresi, dördüncü rekatında da üçer kere mu'avvizeteyn (Felak ve Nâs sûreleri) kırâat edilmelidir ve bu salâtın tilâveti esnâsında ûd yakılmalıdır. İsteyen bunu deneyebilir.Ahmed Dahlân (Rahimehullâh) in beyanına göre; bu salâta günde yüz kere devam edene manevî perdeler açılır ve Allâh-u Te'âlâ'dan başka kimsenin bilemeyeceği kadar nurlar saçılır.Bu salâtın sahibi olan büyük kutub demiştir ki: "Ömründe bir kere bu salâtı okuyan cehenneme girerse Allâh'ın huzurunda beni yakalasın.Bu sözün sahibi olan zat Abdülkadir-i Geylânî (Kuddise Sirruhû) dan sonra: "Benim bu ayağım doğuda ve batıda bulunan bütün velilerin boynu üzerindedir" diyebilmiş ikinci zattır. Bir kere kendisi Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) in kabrini ziyaret ederken Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ona şifahen; "بَارَكَ اللهُ فِيكَ وَفِى ذُرِّيَّتِكَ" "Allah seni ve zürriyetini mübarek kılsın." diye hitab etmiştir. Şa'rânî, Şihâb ve Münâvî gibi bir çok âlim bu zatı en mübalağalı ifadelerle methetmişlerdir.(es-Sâvî, el-Esrâru'r-Rabbâniyye, sh:45; Yûsuf-u Nebhânî, Efdalü's-salevât, Salât no:50, sh:89-96)[myalert3]Cübbeli Ahmet Hoca - SALEVAT-I ŞERÎFE Kitabı[/myalert3]
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Picture of İbadet Rehberi
İbadet Rehberi

İlim, Amel ve İhlas; Yaratılış Gayemizi Anlamak ve Anlatmak İçin.

Bir Yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni ve güncel içerikleri takip etmek için Telegram kanalımıza takılabilirsiniz.
İsmailağa ve Lalegül Dergileri
Cübbeli Ahmet Hoca Sohbetleri
Cübbeli Ahmet Hocanın Kitapları
Sosyal Medya Tasarımları
Telegram Icon Telegram Kanalımıza Katıl